Aktualno

Potpisan ugovor za pružanje psihosocijalne pomoći Relax terapijom

Potpisan ugovor za pružanje psihosocijalne pomoći Relax terapijom

Ugovor o suradnji za vrijeme trajanja Relax terapije u sklopu projekta "Socijalna i motivacijska potpora hrvatskim braniteljima - SIMPA" potpisan je u ponedjeljak, 08. srpnja, u službenim prostorijama Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Vukovar. Potpisali su ga za korisnika projekta "SIMPA" Udrugu policije VBDRV predsjednik udruge gospodin Zlatko Horvat i vanjski stručnjak za provedbu Programa pružanja usluge psihosocijalne pomoći i jačanje motivacije gospođa Martina Špaček dipl.psih.-prof.

Ugovor će omogućiti provođenje Programa pružanja usluge psihosocijalne pomoći kroz pet dana u sklopu Relax terapije. Program koji planiramo ponuditi ne podrazumijeva samo puko prenošenje informacija, već motiviranje sudionika na aktivno sudjelovanje u programu, omogućavanje postavljanja pitanja, provođenje vježbi kako bi potaknuli sudionike na učenje novih vještina i ohrabrili ih za njihovo buduće korištenje.

Ovakav način rada zahtjeva uključenost, posvećenu pažnju, održavanje koncentracije. Stres i umor svakako mogu poremetiti proces usvajanja programom predviđenih novih vještina. Kako bi se korisnici lakše prilagodili ovakvom načinu rada i zadržali potrebnu razinu energije i interesa kroz pet dana te kako bi im preostalo energije za druge korisne relaksirajuće aktivnosti (npr. plivanje, šetnje, druženje) predviđeno je četiri sata dnevno za održavanje radionica.

Predsjednik Udruge gospodin Horvat izrazio je zadovoljstvo što će suradnja s gospođom Špaček doprinijeti osnaživanju i socijalnoj integraciji korisnika projekta. Gospođa Špaček rekla je da će i ovaj projekt pokazati važnost uključivanja i stručnjaka psihologa u izvaninstitucionalni sustav skrbi za braniteljsku i stradalničku populaciju te članove njihovih obitelji.

Potpisan ugovor za pružanje psihosocijalne pomoći Relax terapijom
Potpisan ugovor za pružanje psihosocijalne pomoći Relax terapijom
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Vukovar.
Kategorija: Simpa Vijesti

PROČITAJ I...