Aktualno

Regionalni dani EU fondova u Vukovaru

Regionalni dani EU fondova u Vukovaru

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova, u svojstvu nositelja politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj organiziralo je informativno-edukativna događanja: "Regionalni dani EU fondova".

U 30 gradova diljem Hrvatske, biti će organizirane brojne aktivnosti, gdje će šira javnost i svi zainteresirani pojedinci dobiti informacije, na pristupačan i razumljiv inačin, o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije. Na organiziranim panel diskusija, interaktivnim radionica i kroz edukacijske sadržaje, polaznici će uz korisne savjete ujedno imati priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, u svrhu jačanja suradnje na svim razinama i ostvarivanja što većeg broja projekata.

 "Regionalni dani EU fondova" održali su se u Vukovaru, na Trgu Republike Hrvatske – Festivalskom trgu, u subotu 4. svibnja od 10 do 14 sati, u sklopu drugog Međunarodnog festivala nematerijalne baštine, turističkih manifestacija, destinacija i atrakcija "Svi za Jedno Hrvatsko Naj - Vukovar 2019". Festival je službeno otvorilaIvana Mujkić, zamjenica gradonačelnika te Kristina Bilić, pomoćnica ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske Unije.

Na festivalu, izlagači su imali prilike predstaviti svoje uspješne poduzetničke priče, a zainteresirani posjetitelji, upoznati poduzetnike koji su unaprijedili poslovanje uz pomoć sredstava iz EU fondova te saznati više o uspješno provedenim projektima na području Vukovarsko-srijemske županije.

"Želimo našim građanima približiti EU fondove, spojiti ih s poduzetnicima koji su već imali priliku koristiti sredstva EU, želimo da oni čuju njihova iskustva. Sve je više poduzetnika koji svojim projektima apliciraju za sredstva EU fondova, a da bi se uspjelo treba imati dobru ideju uobličenu u kvalitetan projekt", rekla je u Vukovaru pomoćnica ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Kristina Bilić, istaknuvši i veliko značenje u tome procesu lokalnih razvojnih agencija.

Na ovogodišnjem Sajmu EU fondova u Vukovaru sudjelovalo je oko 20-tak izlagača iz Vukovara, Vukovarsko-srijemske županije i ostalih dijelova Hrvatske.

"Želimo upoznati širu javnost sa svim onim što je naša Udruga policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata grada Vukovara, u skoro dva desetljeća svog djelovanja, ostvarila kroz različite projekte potpomognute od strane Grada. A danas, na Sajmu pretstaviti čemo naš projekt: "Socijalna i motivacijska potpora hrvatskim braniteljima – SIMPA", financiranog od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Svrha projekta je pružiti usluge psihosocijalne pomoći kroz projektne aktivnost: sportsku, radnu i relax terapiju hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji." kaže Sandra Radoš voditeljica projekta SIMPA.

Na Sajmu, istaknuta je uloga razvojnih agencija u provedbi dobrih poslovnih ideja. Mnogi bi mogli naći svoju priliku kroz natječaje za EU fondove, bilo da se radi o projektima iz socijalnog područja, poduzetništva ili infrastrukture, zajednička je misao izlagačima na ovogodišnjem Sajmu EU projekata u Vukovaru, te se nadaju kako će do idućeg Sajma još više poslovnih ideja poduzetnih Vukovaraca prerasti u uspješno odrađene projekte.

Regionalni dani EU fondova u Vukovaru
Regionalni dani EU fondova u Vukovaru
Regionalni dani EU fondova u Vukovaru
Regionalni dani EU fondova u Vukovaru
Regionalni dani EU fondova u Vukovaru
Regionalni dani EU fondova u Vukovaru
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Vukovar.
Kategorija: Simpa Vijesti

PROČITAJ I...