Aktualno

Sportska terapija

Sportska terapija

U projektu "SIMPA" od 10. svibnja 2019 godine počelo se sa sportskim aktivnostima u sklopu sportske terapije koja obuhvaća sportsko rekreativno plivanje i funkcionalni trening. Sportsko rekreativno plivanje predstavlja spoj aerobnog i anaerobnog načina vježbanja koji ima pozitivne učinke na zdravlje. Dobrobiti plivanja su višestruke jer ne opterećuje zglobove pa se njime mogu baviti i starije osobe te osobe sa specifičnim tjelesnim ograničenjima. Na čovjekovo zdravlje plivanje djeluje i na psihološkoj bazi. Pogotovo je učinkovito za opuštanje od stresa. Tehnikom disanja kod plivanja smanjuje se anksioznost i razina stresa jer snižava razinu hormona kortizola koji je odgovoran za uznemireno stanje organizma.

Treneri za ovu sportsku aktivnost provoditi će korektivne vježbe za poboljšanje općeg stanja, te vježbe prema individualnim potrebama. Funkcionalni trening označava koncept treninga kojim se utječe na istovremeni razvoj što većeg broja motoričkih i funkcionalnih sposobnosti i osobina te na sastav tijela.

Treningom se vrši kondicijska pripremljenosti tijela kroz razvoj snage, koordinacije, agilnosti, fleksibilnosti te mentalnog fokusa za uspješno svladavanje bilo kakvih postavljenih zadataka. Treneri će provoditi razrađene i prilagođene programe psihosocijalne pomoći za ciljanu skupinu projekta u različitim organizacijskim oblicima rada i to rad u stanicama, kružni oblik rada, poligon prepreka te na vrhunskim kardio spravama: spinning bicikli, traka za trčanje, veslački ergometri.

Sportska terapija
Sportska terapija
Sportska terapija
Sportska terapija
Sportska terapija
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Vukovar.
Kategorija: Simpa Vijesti

PROČITAJ I...