Jake snage MUP-a

Ovu priču sam napisao poradi cjelovite istine glede obrane grada Vukovara 1991. Priče o obrani Vukovara koje su do sada napisane su plijenile i moju pažnju s punim uvažavanjem. Autori tih priča su zaista doprinijeli puno u stvaranju novije hrvatske povijesti. Naravno svatko iz svoga kuta, kazano je skoro sve.

Međutim, moja priča i priče mojih suradnika imaju za cilj kazati o pogibiji 69 i nestalih 15 policajaca, hrvatskih vitezova. Glede sudjelovanja policije u obrani Vukovara, kao temeljne i jedine početne i na zakonu ustrojene oružane sile Republike Hrvatske, protiv veliko srpske agresije, mora biti zapisano zlatnim slovima u novijoj hrvatskoj povijesti.

Poginulim, ubijenim i nestalim vitezovima Hrvatske, u čast i vječni spomen, ne patvoreno svjedoči ova priča. Ona pokušava osvijetliti subjektivni osjećaj naših najmiliji poginulih, kao i preživjelih, policajaca-branitelja Vukovara 1991. godine, i njihovu strast, želju i volju, za stvaranje Hrvatske države, za dobro svih ljudi dobre volje, i za dobro svih nas.

Njihovi najbliži djeca, supruge, majke i očevi moći će ostvariti ljudsku potrebu o spoznaji kako njihovi i naši najmiliji drže temelje lijepe naše, i da ne smiju nikada biti zaboravljeni. Također moram napomenuti da je u obrani grada Vukovara 1991. godine sudjelovalo preko 700 (sedam stotina) policajaca iz cijele Hrvatske.

Najveći broj policajaca u obrani grada Vukovara, kada mu je bilo najpotrebnije, sudjelovalo je iz PU Varaždin, PU Čakovec, PU Zabok i PU Slavonski Brod.

Knjiga "Jake snage MUP-a" - POLICIJA U OBRANI VUKOVARA 1991. proglašena je najboljom knjigom na temu Domovinskog rata u 2008. godini!

prenosimo...(izvor MUP-a RH)

Želite saznati više o knjizi, ili naručiti primjerak iste?
Slobodno nas kontaktirajte!

Policija u obrani grada Vukovara 1991